Weerbaarheid

Bluestar verzorgd voor haar eigen medewerkers en diverse andere organisaties waaronder collega beveiligingsbedrijven en vrijwilligersorganisaties een training fysieke weerbaarheid en omgaan met agressie en geweld.

Tijdens onze cursus wordt realistisch geoefend. Dus geen bokshandschoenen, uitgebreide warming-up en bokszakken. Al deze hulpmiddelen zijn er namelijk op straat, tijdens het werken in de horeca en op een evenement ook niet op het moment dat je te maken krijgt met een agressor.

Doel cursus

Doel van de cursus is om de cursisten praktische vaardigheden bij te brengen hoe om te gaan met agressie en geweld waarbij de eigen veiligheid voorop staat.

Een belangrijk onderdeel is het kunnen reguleren van het eigen spanningsniveau waardoor helder blijven denken en deescalerend handelen binnen handbereik blijven. Middels realistische scenario's en het opbouwen van spanning leren we hier gecontroleerd mee om te gaan.

Daarnaast is er ruimte voor het aanleren van aanhoudingstechnieken om een agressor onder controle te krijgen en indien nodig over te kunnen dragen aan opsporingsambtenaen zoals politieagenten en BOA's.

Indien u meer informatie wenst, neemt u dan contact op met ons voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.