In je Sas op de Asterdplas

28 - 08 - 2011

28/08/2011 Tijd: 18:49 Auteur: Sanne Stenvert HAAGSE BEEMDEN - Dappere deelnemers trotseerden zondagmiddag het weer om in een zelfgemaakte kar of rubberboot van een grote steiger in de Asterdplas te glijden.HAAGSE BEEMDEN - Dappere deelnemers trotseerden zondagmiddag het weer om in een zelfgemaakte kar of rubberboot van een grote steiger in de Asterdplas te glijden (foto's).

Vanaf elf uur was het te doen aan de waterkant bij de Asterdplas. Met een ruim zeven meter hoge steiger, een bungyjump, waterfietsen, eten en drinken en een springkussen, deed het geheel denken aan 'Ter land, ter zee en in de lucht' en een zomerse speeltuin.

Een aantal deelnemers trok zich toch terug voor de start. De echte doorzetters werden voor de zekerheid nog ingezegend door de paters. Mensen met een nat pak konden in de pauze worden opgewarmd door de muziek van blaaskapellen en de rappers van OJHB.

Ondanks de lage temperaturen en wat regen, vindt de organisatie het evenement zeker voor herhaling vatbaar. Zij zijn nog wel op zoek naar vrijwilligers die er volgend jaar net zo'n feest van willen maken.

Bluestar heeft in de aanloop naar het evenement de nachtbewaking van de materialen verzorgd. Tijdens het evenement zijn wij preventief aanwezig geweest, hebben alle communicatiemiddelen beschikbaar gesteld en hebben de regie gevoerd over alle veiligheidsgerelateerde zaken en partijen zoals Reddingsbrigade, EHBO en Duikvereniging.