Laura Dekker in Zuid Afrika

29 - 11 - 2011

Laura Dekker in Zuid-Afrika

In Nederland is het al een poosje stil rond Laura Dekker. We hebben nu weer wat anders om ons druk over te maken, maar in Zuid-Afrika houdt de jonge zeilster de gemoederen flink bezig. Zeker nadat ze een paar dage geleden met windsnelheden van rond de vijftig knopen Kaapstad binnenliep. De nationale pers pakte flink uit om het meisje onder de aandacht van lezers, kijkers en luisteraars te brengen. Ze is er nu al wereldberoemd. En in Nederland? 

Veiligheid/beveiliging Laura Dekker

Al sinds het vertrek uit Nederland nu bijna 1,5 jaar geleden is Bluestar Security betrokken bij haar beveiliging. Op gezette tijden vindt overleg plaats met Laura en haar walteam om te bezien of alles mbt haar veiligheid voorspoedig verloopt. Indien nodig, is Bluestar wereldwijd inzetbaar om haar veiligheid (en dan met name op het land) te waarborgen.

Laura Dekkers avontuur

Wij maakten ons destijds vooral druk om het ‘gedoe’ rond het ophanden zijnde zeilavontuur. Het is al weer even geleden, maar ik kan me herinneren dat het bijna overal over ging, behalve over het zeilen zelf. Uiteindelijk ging Laura weg, zeilde ze naar het zuiden, naar de Carieb, ging ze door het Panama Kanaal, bereikte ze zonder kleerscheuren Durban in Zuid-Afrika, maakte ze een tussenstop in Port-Elisabeth en kwam ze dus onlangs aan in Kaapstad. Een prestatie waar ik bewondering voor heb. En één die we best eens breed mogen uitmeten.

Zeiltheater

Afgelopen voorjaar was Laura op de Hiswa en gaf ze elke dag in het Zeiltheater een presentatie. De zaal zat vol en vooral jonge meisjes en jongens kregen niet genoeg van haar. In die zin heeft ze nu al het nodige betekent voor de zeilsport. Nog regelmatig krijg ik berichten van bewonderaars die vragen of ze een aantal exemplaren kunnen krijgen van de editie van Zeilen waarin we Laura’s eerste verhaal (de overtocht naar Engeland) publiceerden.

Laura rondt de Kaap

Op de facebookpagina www.facebook.com/zeilersweblog is een link naar een artikel over Laura en haar barre tocht rond de Kaap. Dat leverde uitsluitend positieve reacties op. Zo hoort het ook. Zeilers die weten wat het is om alleen op zee te zitten, langs onbekende kusten te varen en zwaar weet te trotseren, kunnen de tocht van Laura ongetwijfeld op waarde schatten. Hoe je ook over een dergelijk avontuur denkt, Laura heeft nu al een bijzondere prestatie neergezet en daar mogen we in Nederland best trots op zijn. Laten we dat dan ook zijn.

Bron: zeilersweblog.nl

Het originele artikel