Laura Dekker rond de wereld

21 - 01 - 2012

Laura Dekker heeft op 21 januari 2012 haar solozeiltocht rond de wereld volbracht met haar aankomst op Sint Maarten

PHILIPSBURG - Laura Dekker heeft zaterdagavond tegen 8 uur (Nederlandse tijd) haar soloreis om de wereld afgerond Foto:  NU.nl/Alphons Nieuwenhuis

Volgens een woordvoerder van het 16-jarige 'zeilmeisje' voer zij toen de haven van Sint Maarten binnen.Volgens de zegsman gaat het goed met Laura. ''Ze ziet er enorm fris en vrolijk uit. Ze zwaait naar iedereen die klaar staat om haar te onthalen''. Toen Laura de haven binnen voer, werd ze door een kleine armada aan plezierboten onthaald.

Laura vertrok een jaar geleden vanaf Sint Maarten en is, als zij daar zaterdag aankomt, officieel de jongste solozeiler die rond de wereld heeft gevaren.

Zwart randje

Voor Laura zit er overigens ook een zwart randje aan het record; dat komt namelijk niet in het Guinness Book of Records. De organisatie accepteert niet langer de jongste categorie, omdat ze minderjarigen niet wil aanmoedigen tot het doen van recordpogingen die de organisatie niet geschikt vindt.

Dekker heeft in totaal ruim 27.000 zeemijlen afgelegd. Het record stond op naam van de Australische zeilster Jessica Watson.Zij voltooide de reis drie dagen voordat ze 17 werd. Laura wordt 17 op 20 september 2012. Het verschil tussen de twee meisjes is wel dat Watson de reis non-stop maakte. Laura pauzeerde tijdens haar reis een aantal keer en keerde ook terug naar Nederland om op de Hiswa een lezing te geven.

-Bron: NU.nl            Website Laura Dekker

Bluestar blijft klaarstaan voor Laura zoals we dat haar hele reis ook gedaan hebben.