Vrijwilliger KF 3FM Volunteer of the year

03 - 04 - 2012

Vrijwilliger van de Kroepoekfabriek verkozen tot "Volunteer of the Year 2012"

En de winnaar is: “Max Boes!” schalde zondagavond via de radio de Nederlandse huiskamers in. Max Boes (33) is door het NCRV/3FM programma ‘Bring it On’ uitverkozen tot Volunteer of the Year 2012. Boes is al ruim twee jaar betrokken bij de opbouw van het nieuwe Vlaardingse poppodium De Kroepoekfabriek. Vanwege zijn tomeloze enthousiasme, brede inzet en talent om alle vrijwilligers in de Nederlandse popscene te vertegenwoordigen, heeft de vakjury gisteren Max Boes aangewezen als grote winnaar!

3FM weet hoe onmisbaar vrijwilligers meer en meer zijn voor de popscene en zet deze club graag in het zonnetje! Presentator Sander Guis is op zoek gegaan naar The Volunteer of the Year 2012 van de Nederlandse poppodia. “Naast Max van de Vlaardingse Kroepoekfabriek waren ook Anouk Timmerman van Atak uit Enschede, Frank Pietersen van De Kade uit Zaandam en Myra Stals van het Utrechtse Ekko genomineerd.”


Zondag 18 maart vond in poppodium De Vorstin de grote finale plaats, tijdens een live radio-uitzending. De vier finalisten hadden allemaal een flinke schare fans meegebracht. De Kroepoekfabriek kwam aanzetten met een bus vol supporters, inclusief spandoeken, shirts, borden en leuzen. Toen de jury bekend maakte dan Max Boes de grote winnaar was, ging het dak er logischerwijs af!


De Kroepoekfabriek is trots op alle ruim tachtig actieve vrijwilligers! Door de hele Kroe is de talentvolle -Max Boes aangewezen als ambassadeur van deze onmisbare club. De Kroe motiveert: “Max is én de gezellige barman én de DJ (alias Spindoctor) én kritisch notulist tijdens alle meetings én altijd in voor een praatje tijdens een garderobedienst én als blije gastheer aan de deur én als fotograaf én als kaartverkoper én tot slot onze fantastische mediacoach! Vanaf dag  één was Max op veel vlakken betrokken bij de opzet van De Kroepoekfabriek en tot op de dag van vandaag is hij onwijs breed inzetbaar, vaak ook tot diep in de nacht en altijd met een grote lach.


” De kersverse winnaar glimlacht van oor tot oor: “Te gek dat ik De Kroepoekfabriek mag vertegenwoordigen, daar doe ik het voor! Alle finalisten waren goed, de jury zal het wel pittig hebben gehad. Onwijs leuk dat ze mij hebben gekozen. Het voelt als een kroon op het werk van de hele Kroepoekfabriek! Sterker nog, een kroon op het werk van alle vrijwilligers in de popsector!”


De jury bestond uit Klaas Knooihuizen, eindredacteur LiveXS, Alice Leijten, bestuurslid vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk en Pieter Both, zanger van Jah6 en ex-Beef.


Max ontving uit handen van presentator Sander Guis de bijbehorende trofee en een cheque voor een VIP-behandeling bij een concert van MOJO Concerts in Nederland van een buitenlandse artiest. Guis: “Vrijwilligers zijn het kloppende hart van veel poppodia in Nederland en verdienen het in de spotlights te staan.”

Het artikel op de Kroepoekfabriek-site